TTV Een en Twintig is lid van de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB), waardoor jeugd- en seniorenleden kunnen meespelen de tafeltenniscompetitie van de NTTB. Naast competitiewedstrijden worden ook toernooien en vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd.

Competitie
Het spelen van wedstrijden in competitieverband wordt binnen de vereniging sterk gestimuleerd omdat het spelen in een team de binding met de vereniging versterkt. Daarnaast is het met name voor de jeugdleden een ideale gelegenheid om trainingservaringen in de praktijk te brengen. Bovendien zorgen competitieavonden binnen onze vereniging altijd voor een leuk spektakel voor toeschouwers.

Grootte
Teams bestaan minimaal uit drie personen. Soms is er sprake van teams met meer personen, per wedstrijd kunnen maar drie spelers meedoen. Ieder jaar worden twee competitierondes gespeeld, een voorjaars- en een najaarscompetitie. Een competitie bestaat normaal gesproken uit tien wedstrijden omdat bij de poule-indeling van de teams meestal uitgegaan wordt van zes teams. Elke team speelt dus vijf thuis- en vijf uitwedstrijden in de regio.

Jeugdbegeleiding

Ieder jeugdteam heeft een vaste begeleider. De begeleider heeft hiervoor een cursus bij de NTTB gevolgd, zowel over het tafeltennis als over het coachen van de jeugdleden. Regelmatig vindt er afstemming plaats met de trainer over het tafeltennisspel en de trainingsopbouw.

Toernooien
Jeugd- en seniorenleden van onze vereniging nemen regelmatig deel aan toernooien die door de NTTB of door andere tafeltennisverenigingen zijn georganiseerd. Zo organiseert TTV Unicum uit Geldrop jaarlijks de Open Geldropse kampioenschappen, waarbij onze vereniging zelden verstek laat gaan.

Vriendschappelijke wedstrijden

Bij TTV Een en Twintig is er ook ruimte voor vriendschappelijke wedstrijden. Sinds enkele jaren vindt aan het einde van het competitieseizoen een zomeravondcompetitie plaats. Samen met de zusterverenigingen Unicum (Geldrop), Flash (Eindhoven) en TTV Stiphout heeft TTV Een en Twintig deze competitie georganiseerd. Tussen Kerst en Nieuwjaar vindt de traditionele uitwisseling plaats tussen de tafeltennissers van HOWEKO uit Beek en Donk en de spelers van TTV Een en Twintig.

Clubkampioenschappen

De jaarlijkse clubkampioenschappen worden in januari gehouden. Op deze dag wordt gespeeld door zowel de jeugd als senioren/recreanten.