TTV Een en Twintig trots op succes Fifty+ViTT

vrijdag
08
nov 2019
Deel berichtTwitterFacebookEmailLinkedIn

Op woensdag 11 september 2019 was er hoog tafeltennisbezoek bij TTV Een en Twintig. Oud Europees kampioene Bettine Vriesekoop heeft meer dan 50 vijftigplussers tafeltennisles gegeven. TTV Een en Twintig en gasten hebben een inspirerende presentatie van Bettine mogen aanschouwen en daarna het allerleukste wat er is, een potje kunnen tafeltennissen. En dat potje tafeltennissen zullen de deelnemers niet snel vergeten, je speelt tenslotte niet elke dag tegen Bettine Vriesekoop.

 

Vijftigplussers is de doelgroep waar TTV Een en Twintig dit najaar extra aandacht aan heeft besteed. Jeroen Engelhart en Eva Verrijt hebben hiervoor ook een cursus gevolgd bij de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB). Naar aanleiding van de clinic van Bettine Vriesekoop hebben Jeroen en Eva een programma opgezet speciaal voor die doelgroep. Donderdag 19 september is het programma Fifty+ViTT gestart. Zes vijftigplussers namen deel aan dit nieuwe programma.

 

Nu zes lessen verder is het aantal deelnemers gegroeid tot tien deelnemers. Allemaal nog onbekend met de tafeltennissport. Een leuke uitdaging voor de trainers om in tien lessen tijd de deelnemers kennis te laten maken met de sport. Meerdere deelnemers hebben ook al deelgenomen aan het Herfsttoernooi.

 

De groei die de fanatieke vijftigplussers hebben gemaakt is goed zichtbaar na vijf lessen, aldus trainer Eva. De intervaltraining die Jeroen gaf op donderdagavond 7 november zorgde voor veel glimlachen in de tafeltenniszaal. Ze hebben topspin geleerd en konden in de oefening lekker hard én gecontroleerd tegen de bal aan slaan.

 

Samen in beweging zijn en gezelligheid zijn de belangrijkste factoren van de Fifty+ViTT lessen. Het programma Fifty+ViTT is dan ook een toegankelijk programma waar vijftigplussers in aanraking komen met tafeltennis, maar ook meer bewegen. Daarnaast is er ook nog genoeg tijd om samen bij te kletsen.

Fotobijschrift: vlnr: Jeroen (trainer), Wendy, Jos, Christ, Lenie, Mari, Petri, Eva (trainer) Lowie. Niet op de foto: André, Adri en Erika.

IMG_8490