TTV Een en Twintig bestaat 70 jaar!

donderdag
11
jun 2020
Deel berichtTwitterFacebookEmailLinkedIn

Zeventig jaar geleden op 11 juni 1950 werd TTV Een en Twintig opgericht. Tijdens de oprichtingsvergadering, gehouden in café Tinus van den Elsen werd de officiële tafeltennisvereniging uit te schrijven. Tegenwoordig is TTV Een en Twintig een gezonde vereniging voor iedereen die tafeltennis een leuke bezigheid vindt. Tafeltennis is echt voor alle leeftijden en dat is bij TTV Een en Twintig goed zichtbaar.

Een feestje zoals iedereen van TTV Een en Twintig die kent, zit er dit jaar niet in. Wanneer het kan zal TTV Een en Twintig een van de eerste zijn die een feest organiseert. Voor nu zet TTV Een en Twintig haar tafels nog buiten op, om toch het tafeltennis te kunnen doorzetten. Daarom ook een digitale felicitatie video voor TTV Een en Twintig. Bekijk hier de: Felicitatie video!

Op maandagavonden wordt de jeugdtraining gegeven, enthousiaste jeugdleden kunnen op donderdagavond ook aan de basistraining deelnemen. Komend seizoen komt de jeugd van TTV Een en Twintig na een jarenlange afwezigheid weer in actie in de jeugdcompetitie. TTV Een en Twintig heeft ook altijd een plekje in de vakantieprogramma’s van Laarbeek Actief. Alle kinderen uit Laarbeek kunnen op die manier in contact komen met de tafeltennissport. Middels Table Stars of andere leuke spellen is tafeltennis laagdrempelig en voor alle niveaus een sport om te beoefenen.

 

Wanneer de jeugd op maandagavond training krijgt, zetten verschillende recreanten ook de tafels op om potjes tegen elkaar te spelen. Al enkele jaren achter elkaar is er een grote groep recreanten met verschillende deelnemers boven de 80 jaar. Nog elke week komen zij twee keer naar de tafeltennishal in Beek en Donk om een balletje te slaan. Niet te vergeten wordt er na het potje natuurlijk ook nog over vroeger gesproken in de gezellige kantine van TTV Een en Twintig.

 

Naast de jeugdtraining vindt er ook een seniorentraining plaats op maandag. Speciaal opgezet om de techniek van tafeltennis beter onder de knie te krijgen. Voornamelijk competitiespelers nemen deel aan deze training. Komend seizoen starten er wederom zes competitie teams in het shirt van TTV Een en Twintig. De teams zijn ook dit seizoen weer wat verandert. Spelers zijn sterker geworden, met name door de technische trainingen. Op donderdagavond speelt TTV Een en Twintig al jaren thuis de competitie, ook dit najaar zal dat zo zijn.

 

Op donderdag is er naast de competitie ook nog een basistraining. Een training waarbij startende tafeltennissers hun fanatisme kwijt kunnen. Zij krijgen de basisslagen, spelregels en houdingen aangeleerd. Waar je binnen een korte tijd het verschil tussen ping-pong en tafeltennis goed kunt zien. Deze groep wordt steeds groter én gezelliger! Want TTV Een en Twintig staat niet alleen bekend om haar prachtige tafeltennissport, nee de ‘derde helft’, de gezellige sfeer in de kantine is daar zeker ook onderdeel van.